Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

Search for content

Lajmet e fundit

Shpallja për 74 vjetorin nga Fitorja e Madhe Antifashiste e Popujve

2019-05-09

Shpallja për 74 vjetorin nga Fitorja e Madhe Antifashiste e Popujve
Në deklaratën e saj, për përvjetorin e 74 të Fitores së Madhe ...
Situatë e rrezikshme në Mesdheun Lindor, qeveria greke qetëson popullin dhe mbetet e zbuluar

2019-05-07

Situatë e rrezikshme në Mesdheun Lindor, qeveria greke qetëson popullin dhe mbetet e zbuluar
Në deklaratën mbi zhvillimet në Mesdheun Lindor, Zyra e Shtypit e ...
PËR ZHVILLIMET NË VENEZUELË

2019-05-01

PËR ZHVILLIMET NË VENEZUELË
Partia Komuniste e Greqisë (KKE) dënon ashpër përpjekjen e ...
Forcojmë KKE në zgjedhjet e Majit 2019, për Bashki dhe Prefekturë, duke votuar flet-votën «Laiki Sispirosi»

2019-04-30

Forcojmë KKE në zgjedhjet e Majit 2019, për Bashki dhe Prefekturë, duke votuar flet-votën «Laiki Sispirosi»
Më 26 maj 2019, në Greqi, së bashku me zgjedhjet për Parlamentin ...

» Shiko të gjitha lajmet...

LOGO_20oSYNEDRIO_KKE Sq

On the Cyprus Issue

Positions and materials of the KKE on the developments around the Cyprus Issue

E re 2019

Shpallja për 74 vjetorin nga Fitorja e Madhe Antifashiste e Popujve

2019-05-09

Shpallja për 74 vjetorin nga Fitorja e Madhe Antifashiste e Popujve
Në deklaratën e saj, për përvjetorin e 74 të Fitores së Madhe Antifashiste të Popujve, Zyra e Shtypit e KQ të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) vë në dukje: "Përvjetori i 9 maj, 74 vjet nga data e përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, nuk është "Dita e Bashkimit Europian", siç përpiqen ta ...
Situatë e rrezikshme në Mesdheun Lindor, qeveria greke qetëson popullin dhe mbetet e zbuluar

2019-05-07

Situatë e rrezikshme në Mesdheun Lindor, qeveria greke qetëson popullin dhe mbetet e zbuluar
Në deklaratën mbi zhvillimet në Mesdheun Lindor, Zyra e Shtypit e KQ të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), thekson: «Situata në Mesdheun Lindor është e rrezikshme. ...
Protesta masive për riorganizimin total të lëvizjes sindikaliste punëtore, kundër sindikalizimit të qeverisë dhe punëdhënësve, për fitore të reja të klasës punëtore

2019-05-02

Protesta masive për riorganizimin total të lëvizjes sindikaliste punëtore, kundër sindikalizimit të qeverisë dhe punëdhënësve, për fitore të reja të klasës punëtore
Mijëra punëtorë, të papunë, pensionistë, të rinj, gra, emigrantë, bujqë dhe të vetë-punësuarit dhanë prezencë masive dhe militante në tubimet grevore të Ditës së 1 Majit të organizuara në dhjetëra qytete në gjithë Greqinë nga Federatat, Qendrat Punëtore dhe sindikata që bashkohen në Frontin ...
PËR ZHVILLIMET NË VENEZUELË

2019-05-01

PËR ZHVILLIMET NË VENEZUELË
Partia Komuniste e Greqisë (KKE) dënon ashpër përpjekjen e grushtit të shtetit në Venezuelë për të rrëzuar Presidentin e zgjedhur të vendit dhe për të imponuar si president Guaido-n ose ndonjë dordolec tjetër të imperialistëve. ...
Forcojmë KKE në zgjedhjet e Majit 2019, për Bashki dhe Prefekturë, duke votuar flet-votën «Laiki Sispirosi»

2019-04-30

Forcojmë KKE në zgjedhjet e Majit 2019, për Bashki dhe Prefekturë, duke votuar flet-votën «Laiki Sispirosi»
Më 26 maj 2019, në Greqi, së bashku me zgjedhjet për Parlamentin Europian, do të mbahen edhe votimet për zgjedhjen e autoriteteve për Bashkitë dhe Prefekturat. Pra, këto zgjedhje do të janë të trefishta dhe punonjësit me flet-votat e tyre duhet të votojnë në tre kuti votimi. ...
Për KKE të fortë, kundër BE së kapitalit, të krizave, varfërisë dhe luftërave. Në luftën për shkëputje nga BE, për Greqinë dhe Europën e socializmit

2019-04-30

Për KKE të fortë, kundër BE së kapitalit, të krizave, varfërisë dhe luftërave. Në luftën për shkëputje nga BE, për Greqinë dhe Europën e socializmit
Më 26 maj 2019, në Greqi, si dhe në vende të tjera-anëtare të BE-së do të mbahen zgjedhjet për Parlamentin Europian, së bashku me zgjedhjet lokale dhe rajonale. ...
Zbritja në zgjedhje e PK, në Itali, forcon luftën e përbashkët kundër BE-së imperialiste dhe kapitalizmit

2019-04-23

Zbritja në zgjedhje e PK, në Itali, forcon luftën e përbashkët kundër BE-së imperialiste dhe kapitalizmit
Në Itali, Partia Komuniste (CP), deklaroi se u bë e mundur të kapërceheshin pengesat për zbritjen e saj në zgjedhjet për Parlamentin Europian. Këto pengesa i vë ligji reaksionar në Itali për partitë që nuk kanë përfaqësim parlamentar. ...
Dënojmë intensitetin e agresionit imperialist të SHBA-ve kundër Kubës dhe popujve të Amerikës Latine

2019-04-18

Dënojmë intensitetin e agresionit imperialist të SHBA-ve kundër Kubës dhe popujve të Amerikës Latine
Partia Komuniste e Greqisë (KKE) dënon kërcënimet që lëshoi Këshilltari i Sigurisë së SHBA-ve, John Bolton, kundër popujve të Kubës, Venezuelës dhe Nikaraguas, duke i karakterizuar këto shtete si "treshja e tiranisë" dhe "kërcënim për sigurinë e rajonit". ...
Komunistët në vendin e dytë, me rritje të votave dhe të përqindjes, mbi 20%

2019-04-11

Komunistët në vendin e dytë, me rritje të votave dhe të përqindjes, mbi 20%
Më 10 prill 2019, u realizuan zgjedhjet studentore në Universitetet e Greqisë për Këshillat e shoqatave studentore. Këto zgjedhje mbahen në universitetet TEI (Institucione të Arsimit Teknologjik) dhe AEI (Institucionet e Arsimit të Lartë). ...
Për stërvitjet ushtarake të "Sea Shield-2019" në Detin e Zi

2019-04-09

Për stërvitjet ushtarake të "Sea Shield-2019" në Detin e Zi
Stërvitja e madhe detare shumëkombëshe e NATO-s në Detin e Zi, e quajtur Sea Shield-2019, ku marrin pjesë SHBA, Bullgaria, Greqia, Rumania, Kanadaja, Holanda, Turqia, si dhe Ukraina dhe Gjeorgjia, vjen të shtohet në "lëmshin" e tensioneve të marrëdhënieve të aleancës imperialiste të NATO-s me ...